Actueel

 

 Kubota showt nieuwe techniek in Hannover

Kubota stand Hannover

Afgelopen week zijn wij met een aantal van ons bedrijf naar de Agritechnica in Hannover geweest. Kubota liet hier nieuwe technieken zien welke zij ontworpen hebben.
In dit verslag zullen we alle nieuwe features doorlopen.

E-power platform

E-power platform trekkerzijde

Omdat er steeds meer elektrisch vermogen nodig is om machines aan te sturen en de bestaande elektrische voedingen en can-bus systemen steeds vaker tekort komen heeft Kubota het E-power platform ontwikkeld. Dit is een component welke in de hoogverstel trekhaak gemonteerd kan worden. Het E-power platform wordt aangesloten op de bestaande aftakas waardoor er elektrische energie opgewekt kan worden. Het prototype werkt met een spanning van 56V DC en kan maximaal 10kW aan vermogen leveren.

 

 Nieuwe E-spreader

Kunstmeststrooier

Zo van de achterkant valt er weinig op aan deze kunstmeststrooier. Als we echter onder de machine kijken is er wel degelijk iets wat we nog niet eerder gezien hebben.

Kunstmeststrooier

 Elektronische aandrijving kunstmest strooier

Kubota heeft een kunstmestrooier ontwikkeld welke nog naukeuriger kan strooien dan bestaande systemen. Deze kunstmeststrooier is uitgerust met een elektromotor welke parallel maar wel samen met de aftakas werkt. 

De kunstmeststrooier wordt zowel elektronisch ( E-power platform) als met de aftakas aangedreven. De voordelen hiervan zijn dat de elektromotor zeer goed te regelen is en ook snel van toerental kan veranderen. de strooischijven links en rechts kunnen dus met verschillende toerentallen draaien. hierdoor is er een naukeuriger verspreidingspatroon en wordt er tot wel 10% minder kunstmest gebruikt. Ook dit lijdt tot een lager brandstof verbruik wat dus duidelijk milieu en kostenvoordelen met zich meebrengt.

 

 

Een nieuwe technologie standaard TIM

 

TIM systeem

Kubota heeft een nieuwe technologie standaard ontwikkeld waarbij niet alleen de trekker de machine aanstuurd maar waarbij de machine ook de trekker aan kan sturen.

In Hannover stond de nieuwe Kubota M7002 serie met een ronde balenpers erachter. 

Deze combinatie is uitgerust met het TIM systeem ( Tractor implement system) Dit houd in dat bijvoorbeeld met het persen van balen de trekker zelf het zwad kan volgen doormiddel van een radar/camera voor op de cabine. De pers kan daarintegen aangeven dat er gewas nodig is aan een bepaalde kant van het invoerkanaal en zal de trekker aansturen om dit te realiseren. In het geval van balen persen zal dit inhouden dat de vulling van de baal constanter word. in het algemeen heeft dit systeem als voordeel dat het werk lichter wordt en er minder snel fouten voorkomen. 

 

Kubota showt 60pk sterke autonome trekker

agrirobo

Op de beurs was ook een 60pk autonome trekker te zien. Deze trekker is in staat om zelf naar een perceel te rijden en het te bewerken en daarna weer terug te komen. Rondom de cabine en in de motorkap zitten allerlei sensoren en camera's welke alles wat er in de omgeving gebeurd registreren. Ook kan deze trekker een andere trekker volgen. Dit houd in dat er op een perceel 2 tractoren rijden waar er maar 1 van bestuurd wordt, de andere trekker zal volgen, alles wat de 2e trekker doet is door de bestuurder van de bemande trekker aan te passen op een terminal.

Kubota zal in Japan met een tiental trekkers gaan testen. Als alles goed gaat zal er toestemming gegeven worden door de overheid om met onbemande trekkers werk uit te voeren.

 Sensoren in de motorkap

agri robo

agrirobo detectie 2

 

M7002 de opvolger van de M7001-serie

 

De kubota M7002 is kwa uitvoering op meerdere punten vernieuwd ten opzichte van de M7001.

Een aantal van de verbeteringen staan hieronder

 

- Nieuwe Powershift-transmissie met meer versnellingen

- Hogere payload

- Bijzonder efficiƫnte motoren met topsnelheid van 50 km / u

- Optimale tractie

- Verbeterde joystickbediening

- Grotere opslag voor kopakkerbeheer HMS

M7152

 

+ Meer foto's


HarkHark doorsnede CompactlineHark doorsnede ProlineK monitorM5000 platform stuuruitslagM5111Maaibalk doorsnedeOrigami KubotaRtvRtv met fronthefZaaimachine