De stage begeleider van AeresTech uit ede was het opgevallen dat hij bij de mechanisatie bedrijven in Nederland weinig elektrische service auto’s zag.
Daarom hebben ze contact gezocht en Simon Rinkel geinterviewd.

 

De tekst onder de foto:

Met onze Renault Kangoo, eigeinlijk een bypass-autootje voor de kleinere reparaties, ga ik regelmatig naar klanten bij ons in Noord-Holland. ik heb dit jaar mijn mbo-4 afgerond bij Aeres Tech en werk als monteur bij Van Dam Mechanisatie in Ursem. Er zit een standaard gereedschapskist in, de diagnose apparatuur ligt natuurlijk veilig in de garage. Dit wagentje gebruiken we op niet al te grote afstand van het bedrijf, want veel meer dan 75 kilometer haalt hij niet, hij rijd elektrisch. Dat idee begon met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het bedrijfsgebouw: energieneutraal worden hoort bij deze tijd. Wat de klant er van vind? ik denk dat ze het pas in de gaten hebben als ik weer vertrokken ben. Stil dieseltje is dat, zullen ze denken. Dat vinden ze vast wel mooi.